Кога да използвате ибупрофен?

Знанието кога да се използва ибупрофен е от решаващо значение за лечението на симптомите на пациента. Важно е да се използва най-ниската ефективна доза за най-кратък период от време. В някои случаи прекомерната употреба на ибупрофен може да предизвика сериозни нежелани ефекти. В тези случаи е препоръчително да се консултирате с лекар. НСПВС са показали някои противоракови свойства и могат да бъдат включени в схеми за лечение на рак.

Дозировката на ибупрофен се определя в зависимост от теглото и възрастта на пациента. Той не трябва да се приема от деца на възраст под шест месеца. При възрастни таблетките ибупрофен трябва да се приемат на всеки шест до осем часа. Той трябва да се съхранява при стайна температура.

Тези, които имат сърдечни или бъбречни проблеми, трябва да избягват приема на ибупрофен. Те са изложени на риск от сърдечен удар и инсулт. Признаците на пристъп включват болка в гърдите, внезапно изтръпване на едната страна, задух и неясен говор.

В някои случаи бременните жени трябва да избягват приема на ибупрофен, тъй като той може да причини сериозни проблеми с бъбреците и сърцето на нероденото бебе. Не е безопасно да се дава и на деца под шестмесечна възраст. Винаги спазвайте указанията на етикета или говорете с Вашия лекар, преди да приемете това болкоуспокояващо. Ако приемате ибупрофен с други лекарства, е важно да се консултирате с лекар, тъй като той може да взаимодейства с тях и да увеличи риска от нежелани реакции.

Каква е оптималната доза?

Обичайната доза за възрастни и деца е 200 до 400 mg три до четири пъти дневно. При деца обаче се препоръчва използването на ибупрофен в по-ниска доза за по-кратки периоди от време. Ако искате да използвате ибупрофен за по-дълги периоди от време, е важно да се консултирате с лекар или фармацевт.

Парацетамол е търговско наименование на ибупрофен. Той е ефективен за намаляване на болката и възпалението и се понася добре от повечето хора. Въпреки това лекарството има странични ефекти, включително по-висок риск от инсулт и инфаркт, затова е важно да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате ибупрофен.

Ибупрофен може да се приема през устата под формата на таблетки или сиропи. Той може да се прилага и директно върху кожата под формата на гел или мус. Ибупрофен може да предизвика сериозни кожни реакции и алергични реакции. Някои от тези реакции могат да доведат до висока температура и образуване на мехури.

Трябва да посещавате редовно Вашия лекар, за да следи напредъка Ви. Ако получите някакви сериозни нежелани реакции или симптомите Ви не се подобряват, незабавно се обадете на Вашия лекар. Ибупрофен не трябва да се използва за повече от 2 дни. Той трябва да се избягва и от деца под тригодишна възраст.

Важно е да знаете кога да използвате ибупрофен и парацетамол. И двете лекарства са нестероидни противовъзпалителни средства. Въпреки че често се бъркат едно с друго, между тях има някои важни разлики. Първото има по-добри данни за безопасност и се препоръчва повече от педиатрите.

Leave a Comment

Your email address will not be published.