Рискове при почистване на ушна кал

Ушната кал (церумен) е емисия, състояща се от ненаситени мазнини, мастни вещества, холестерол и изчистени епителни клетки. Капацитетът на ушната кал е да омазнява и предпазва ушните канали (външните ушни канали). Докато наличието на изобилие, втвърдена ушна кал, която пречи на ушните канали, може да бъде опасна. Ушната кал обикновено е полезна, тъй като покрива защитно деликатната кожа на външните чуваеми окопи.

Ушната кал, покрита с ушна кал, отблъсква водата и влагата още по-ефективно, което предотвратява замърсяванията във външното ухо. Ушната кал не само предпазва тъпанчето от прах и различни замърсители, но освен това оказва антибактериално и омазняващо въздействие.

Как да почистите ушната кал?

При много хора ушните канали се почистват сами от ушната кал. Когато ушната кал изсъхне, всяко развитие на челюстта, независимо дали хапе или говори, подпомага елиминирането на старата ушна кал през ушния канал. Елиминирането на ушна кал с q-накрайник оставя ухото напълно беззащитно.

Колкото повече се трие кожата в ушите, толкова повече рецептор се доставя, което по този начин прави кожата разстроена и разпалена, подобно на хапката от комар, която се оказва по-раздразнена, колкото повече е увредена. Освен това, поради омазняващия характер на ушната кал, елиминирането й може да направи ушите по-сухи.

Какви са рисковете от използването на q-типове за изчистване на ушна кал?

Q-накрайниците често са предпочитаното решение, използвано за почистване на ушна кал, въпреки че това може да създаде някои проблеми. Просто външните 33% до половината от ушния воден път произвеждат церумен (ушна кал), който се опитва да насити кожата и да предпази непознати тела от навлизане по-нататък в ушния канал.

В момента, когато хората използват q-накрайници, те често почистват част от ушната кал, но допълнително изтласкват част от нея по-дълбоко в ушния воден път, който може да прилепне към тъпанчето и да увреди слуха, причинявайки също и замърсяване. също и до агонизиращата и обезпокоителна евакуация на церумен.

Използването на q-накрайник може да създаде пречка за ушната кал, което нарушава нормалното развитие на тъпанчето и причинява критично увреждане на слуха. Поддържането на водата също е възможно поради запушване и човек може дори да започне да чува вода, която се движи в ухото.

Ушната мида е изключително деликатна, така че е възможно да се пробие с q-накрайник. По същия начин, натоварването на малките кости на ухото (шейна, стреме и ковашко желязо) може също да ги нарани.

Шейната, стремето и железният блок са най-малките кости в тялото и се намират точно зад тъпанчето и са свързани с него. В случай, че върху тях се приложи напрежение, то може да изпрати вибрационни вълни към вътрешното ухо (отговорно за слуха и равновесието). Следователно, като въздействат върху тъпанчето, ударните вълни се изпращат от вътрешното ухо, което може да причини проблеми със слуха и равновесието. След това, в този момент, ухото трябва да се измие с лека струя топла вода. Оценката на УНГ може да бъде фундаментална.

Как може да се извади изобилната ушна кал в ухото у дома?

Има домашни лекарства, които са значително подобрен избор за почистване на ушна кал в ухото, отколкото q-съветите:

Лечение на ушна кал. Използвайте капкомер, за да нанесете няколко капки детско масло, минерално масло, глицерин или водороден прекис в ушния канал два пъти на ден в продължение на близо четири до пет дни;
Изплакнете с топла вода. След известно време, когато ушната кал се отпусне, игла с малко топла (ниво на вътрешна топлина) вода нежно се влива във водния път на ухото. Главата се измества и ухото се издърпва нагоре и назад, за да се фиксира ушната траншея. След като водата се налее в ухото, главата се измества настрани с цел да може да изтича;
Изсушаване на ушната траншея. Външното ухо трябва да се подсуши старателно с кърпа или сешоар за ръце.
Тази методология може да трябва да бъде преразгледана няколко пъти, преди излишната ушна кал да изчезне. Както и да е, балсамите могат да освободят външния слой ушна кал и да повлияят върху него да се инфилтрира по-нататък в ушния канал или тъпанчето. В случай, че проявите не работят след няколко стратегии, е важно да потърсите клинично разглеждане.

Опаковките с ушна кал, достъпни в магазините, също могат да бъдат убедителни. Всеки път, когато човек не е сигурен кой подход е подходящ, разумно е да потърсим помощ от аудиолог или експерт по уши, нос и гърло (отоларинголог) за съвет относно най-добрия начин за подходящо използване на различни стратегии за премахване на ушната кал.

Leave a Comment

Your email address will not be published.