Какво е CoolSculpting и работи ли?

При процедурата се използва вакуум, който се насочва към мастните клетки и ги замразява. Процесът на замразяване убива мастните клетки, като кара тялото да ги елиминира. Този процес отнема известно време, но в крайна сметка ще премахне мастните клетки от тялото ви. Това лечение може да бъде ефективно за области от тялото ви, където само диетата и физическите упражнения не са дали резултат.

Процедурата е ефективна за премахване на упорити мазнини в определени области, като например корема. Пациентите трябва да се консултират със сертифициран лекар, преди да извършат процедурата. В повечето случаи от процедурата може да се възползва здрав възрастен човек с идеално тегло. Първоначално процедурата е била насочена към коремните мазнини, но сега се използва за много части на тялото. Мастните клетки, унищожени по време на процедурата, в крайна сметка се метаболизират и елиминират чрез лимфната система. Този метод е напълно безопасен и не крие риск от отпускане на кожата.

Както при всяка процедура, и тази не е подходяща за всеки. Въпреки че може да бъде ефективна при замразяването на мастните клетки в областта на корема, процедурата не може да премахне напълно останалите мастни клетки или да предотврати разширяването на висцералните мазнини под кожата. Процедурата също така няма да унищожи всички подкожни мастни клетки. Ето защо най-добрият начин да постигнете реални резултати от CoolSculpting е да изберете правилния доставчик. Науката, която стои зад процедурата, е ясна и лесна за разбиране от повечето пациенти. Използването на студени температури за насочване към телесните мазнини помага те да реагират по специфичен начин, което води до намаляване на мастните клетки.

Повечето пациенти се нуждаят от няколко сеанса CoolSculpting, за да постигнат желаните резултати. Обикновено са необходими поне 12 седмици, за да се видят пълните резултати. Възможно е да се наложи да насрочите няколко посещения и да проследите работата с Вашия лекар, за да сте сигурни, че разполагате с достатъчно време, за да постигнете желаните резултати. И накрая, процедурата може да не е подходяща за вас, ако приемате определени лекарства или имате херния в областта, която ще се третира. Въпреки това много пациенти съобщават, че процедурата има положително въздействие върху външния им вид и биха я препоръчали на своите приятели и роднини.

Самата процедура е сравнително безопасна. Въпреки това могат да възникнат няколко често срещани усложнения. Основният риск е, че лечението може да причини измръзване, което може да доведе до образуване на белези. Някои хора могат също така да изпитат болка, болка или спазми. В някои редки случаи процедурата може да предизвика чувство на пълнота в гърлото или диария.

Продължителността на процедурата CoolSculpting варира в зависимост от зоната на третиране и броя на третираните зони. Обикновено един сеанс отнема около 35 минути до един час. Някои практики обаче използват няколко апарата за CoolSculpting, така че могат да третират няколко зони едновременно. Ниските температури могат да причинят криоглобулинемия – заболяване, при което анормални кръвни протеини се събират на купчинки. Това може да повлияе на кръвообращението и е рядко срещано, като се проявява само при един на всеки 100 000 души. Друг риск е студената аглутининова болест, при която антитела се прикрепят към червените кръвни клетки. При засегнатите лица може да се появи болестта на студения аглутинин, която засяга 1 на 300 000 души по света.

Преди да се подложите на сеанс CoolSculpting, задължително се консултирайте с вашия лекар. Уверете се, че вашият лекар използва легитимно устройство за CoolSculpting.

Leave a Comment

Your email address will not be published.