Бергамот – удивителните му предимства

Бергамотът е цитрусово дърво от семейство Rutaceae. Няколко създатели наричат ​​Северна Америка негова страна. Но има и доказателство, че квартал Калабрия в Италия е основното място, където бергамотът е открит за първи път през осемнадесети век. Не липсват източници, които да демонстрират информация за вида от древни времена. Днес Калабрия е най-големият производител на бергамот на планетата. Заводът се пълни допълнително в Бразилия, Аржентина и Кот д’Ивоар. Бергамотовото дърво е ниско със заострени вечнозелени листа. Пониква през април. Органичните продукти са дребни, крушовидни или кръгли с лимоненожълта кора и кисел вкус. Те се събират през месеците от ноември до февруари.

Дейност и приложение

Маслото от бергамот има силно бактерицидно въздействие и се разглежда като характерен антибактериален специалист, особено мощен при настинки и грип. Най-заземената антибактериална част в маслото от бергамот е линалоол и неговата активност е координирана срещу различни микроорганизми. Лечебният мехлем на този органичен продукт може да освободи основните прояви от есенно-зимните болести. Това е причината да е страхотно да осъзнаем, че бергамотът е оптимален помощник в сезона на вирусите. Показано е, че разширява групирането на клетъчните подсилвания, което влияе положително върху понижената чувствителност, особено през зимата.

Проучванията показват, че натуралното масло от бергамот има и противогъбични свойства. Той показва огромно въздействие срещу видовете Candida, което е от съществено значение за ефективното му използване при лечението на съседни кандидозни замърсявания.

Маслото от бергамот също има успокояващо въздействие и често се използва за лечение на нещастие, нервност и стрес, като дава енергия. Освен това може да помогне при разстройство на съня, да намали налягането и безпокойството. Бергамотът също се използва за деца в натиск и горчивина за приятел или член на семейството, например, в разделяне от майка, докато напускат детската градина.

Лечебният мехлем от бергамот е фоточувствителен. Не е предписано да се използва вътре или отдалечено, когато е поставен на твърда, пряка дневна светлина, не по-малко от 12 часа преди зазоряване.

Leave a Comment

Your email address will not be published.