начало
описание
меню
дегустации
кетъринг
местоположение
контакти
галерия
новини
За ценителите на хубавото вино и добрата кухня
» начало » описание

 

EN English

Виртуална разходка
» Виртуална разходка


Facebook

Комплекс “ЛЕВЕНТА“ е разположен в изграденият през 20-те години на XIX век форт “Левент Табия” – най-голямото и силно звено на Русенската Османска крепост. Съоръжението е проектирано от пруският офицер фон Молтке. След Освобождението, фортът е запазен и е използван за погреби на Дунавската военна флотилия. През Втората световна война в него има зенитна батарея.

През 1972 година е превърнат в атрактивен ресторантски комплекс “Левента”. В 7-те зали, които са носили атмосферата на всяка от дунавските столици, са посрещани видни държавници – Фидел
Кастро, Леонид Брежнев, Чаушеско, така и стотици групи туристи.

В средата на 90-те години ресторантът преустановява дейност, за да бъде отново възстановен и обновен в края на 2005 година вече като комплекс “ЛЕВЕНТА”. Комплексът се състои от ресторант и “ Винарска къща Русе “. Ресторантът разполага със 150 места разпределени в 7 зали, богато украсени със стенописи. Във “Винарска къща Русе” се произвеждат елитни червени и бели вина с търговската марка “ЛЕВЕНТ”. Методите за производство обединяват един древен начин за натурално правене на вино с научните постижения в тази област.

Web design Fashion.bg Copyright © 2006 Комплекс Левента